Dans

Depre PsihoTango.

Nu pot nega faptul că existența mea nu este condiționată de spiritualitate,(Religie Integrativa) de o lucrare artistica, (GreenArts) umanitară,(Dr. Clovn) ecologică, (TurismVerde) si socială, (Tango Relational) de o fascinație într-un domeniu concret de viață, psihologia care le cuprinde pe toate: PsihoTango, Psihologie Verde, Psihoterapie prin Arta, d.p.d.v. emotional într-una singură: NPR- Noua Psihologie Română.

Din punct de vedere emoțional relația este cea care aduce beneficii individului. Atunci când dansezi contează mai puțin dansul în sine. Astfel, secretul dansului nu se află în estetică, ci în psihologia relației în dans.

Dintre toate dansurile, Tangoul este dansul care valorifică cel mai bine relația dintre două ființe umane.

În Tango știm mulți oameni. Unii ne învață multe lucruri utile pentru tot restul vieții. Alții nu ne învață nimic sau cel puțin asta credem.

Cunoaștem, de asemenea, mulți oameni care, chiar și atunci când nu suntem în cele mai bune momente, ne dau esența fără să depunem eforturi. Sau poate că nu au același efect asupra altora, ci numai asupra noastră.

Cu alții dansam fără o prietenie și cunoaștere reciprocă, dar lasă urme în calea noastră de înțelegere a lumii.

“Întâlnirea dintre doi oameni este ca contactul a două substanțe chimice: dacă există vreo reacție, ambele sunt transformate”, spunea C. Jung.

Ceea ce ar trebui sa ne fascineze în Tango sunt oamenii magici cu care am dansat în viața noastră și care ne-au făcut, la rândul lor, să fim fascinați de ceea ce mai înainte părea inert.

E minunat când transformarea pentru ambele părți a fost pozitivă și că această intimitate mișcată pe care am împărțit-o în Tango a servit ca adăpost în vremurile rele. Însă cel mai minunat lucru în Tango este atunci când, în îmbrățișare, cei doi împărtășesc ceea ce amândoi iubesc, dansul!

Mai multe despre PsihoTango și psihologia relației în tango pe grupul de pe fb. dedicat acestei teme frumoase și pe pag. grupului: Tango Relațional Club. Link-urile se află mai sus, în primul paragraf al articolului.

Servicii:

-Consultanță psihologică pre-maritală

-Consultanță psihologică de cuplu

-Grup psihologic de suport